Yogaposition
Logotype

Yoga på jobbet


Företagsyoga blir allt vanligare idag som förebyggande friskvård för de anställda. Tempot i arbetslivet har ökat de senaste åren och de individuella prestationskraven ökar i samma takt. För att kunna bibehålla en balans på det privata planet är det viktigt att kunna erbjuda bra verktyg för individen.


Kraftfullt verktyg mot stress

Med hjälp av Livsyoga-kundaliniyoga kan du erbjuda dina anställda ett kraftfullt verktyg för att hantera stress, oro samt ryggbesvär. För ytterligare information samt offert är ni välkomna att kontakta mig Kundaliniyoga är idag den vanligaste formen av yoga på företag och kan även anpassas efter vissa speciella önskemål om t ex ryggyoga. Det finns även möjlighet att göra kombinerade kurser med yoga, dans och friskare livsstil.


Uppbyggnad av ett yogapass

En session i kundaliniyoga är oftast 75 minuter lång. Den består av:
1. Uppvärmning
2. Ett pass med fysiska övningar integrerade med andningsövningar, kort vila mellan varje delmoment
3. 7-10 minuters djupavspänning
4. En meditation som kan innehålla ljudövningar, rörelse eller fokusering på ord under tystnad. Rörelserna kan innebära att du rör hela kroppen eller bara ett finger, rytmiskt. Meditationerna är i högsta grad varierande och du blir ofta berörd på djupet.
5. Efteråt kan deltagarna och läraren samtala om vad som förevarit. Frågor om teori, tankevanor -ovanor, mönster och livsstil kan då komma upp.


webbdesign: premin.se | foto: fotograf heléne